Kiiluniemi ~    Virtuaalinen hevostila

Esittely

Kiiluniemi on rauhallinen virtuaalitalli itäisessä Suomessa susirajan tuolla puolen. Hevosia ja poneja varten tilalla on kaksi pihattoa, tallirakennus sekä reilun kokoiset tarhat. Hoitopuomeja on muutama pihattojen luona. Tallin omat laitumet sijaitsevat noin kilometrin päässä itse tallialueesta. Tallin alapihalla on kaksikerroksinen puutalo, saunarakennus, vierasmökki sekä omana yrityksenään toimiva kahvila. Tilava hyvin valaistu kenttä ja pienehkö kylmä maneesi löytyvät tallirakennuksen takaa.

Tallirakennus ja pihatot

Talli on valoisa ja tilavat käytävät tuovat luksusfiilistä vanhaankin talliin. Tukevat puuseinäiset karsinat hitsatuilla mustilla kaltereilla ovat suuria, ruokakaukaloilla ja vesiautomaateilla varustetuissa karsinoissa on kuivikkeena olkipelletti. Karsinoita tallissa on 12, pesutila, wc ja varustehuone on tallin päädyssä.

Pihatot ovat molemmat suuria ja sisätilat ovat avaria. Pihattorakennuksissa on olkikuivike, koukut usealle heinäverkolle, muutama vesiautomaatti sekä lisäksi teline vesisaaville. Pihatot voi jakaa karkeasti oripihatoksi ja tamma-/ruunapihatoksi. Molempien pihattorakennusten yhteydessä on myös pienet varustehuoneet.

Alapiha

Alapihan päärakennuksessa asuu tallin omistajat, mutta kaksikerroksisessa vanhassa puutalossa on useampi tyhjä huone vieraiden varalta. Muutoin vanhaan rakennukseen on vastikään remontoitu modernit keittiö sekä kylpyhuonetilat.

Usein tyhjillään oleva kolmihuoneinen mökki pidetään yleensä kylmänä, mutta lämmitetään vieraita varten. Mökissä on kaksi maalaisromanttista makuuhuonetta, joista molemmista löytyy kaksi kerrossänkyä. Mökin olohuoneessa on kaasulla toimiva keittolevy ja ikivanha laatikkotelevisio, mutta ei muita hienouksia - herkut löytyvät päärakennuksesta. Pieni suihkullinen kylpyhuonekin mökissä on, mutta lämpimästä vedestä ei voi aina olla täysin varma.

Aivan mökin tuntumassa on myös myöhemmin rakennettu sauna ja pukeutumistila. Terassilla varustetussa aidossa puusaunassa saa tunnelmalliset löylyt, pienehkön saunan lauteille mahtuu kolmesta kuuteen ihmistä riippuen saunojien koosta sekä halusta istua tiiviisti. Suihkutilaa saunarakennuksessa ei ole, mutta pukeutumistilasta kylläkin löytyy minijääkaappi saunajuomille.

Kaiken tämän lisäksi hieman erillään on kaunis puurakennus, jonka oven päällä keikkuu kyltti, jossa lukee "Kiilun Kahvi & Kirppis". Kyseessä on siis omana yrityksenä toimiva kahvila, josta löytyy lämpimät juomat, pientä purtavaa ja lounasaikaan ihanat keitot, salaatit ja täytetyt leivät. Kahvilan tiloissa on myös kirpputori, josta voi löytää vaikka ja mitä aarteita, kaikkea hevostarvikkeista vintagevaatteisiin.

Vakiokasvot

Nika & Hellu Kiiski
Tallin pääpirut. Kolmenkympin hujakoilla pyörivät naiset ovat oikea kauhukaksikko, sillä Nikan älyllä ja Hellun lihaksilla parivaljakko saa aikaan ihan mitä vain. Naisilla on yhteiseloa takana kymmenisen vuotta, he tapasivat aikoinaan Nikan ollessa Helsingissä, yhtään asiaa kaunistelematta, ryyppyreissulla. Useamman vuoden Nika ja Hellu asuivatkin Helsingissä Nikan muutettua sinne pian naisten tutustuttua, mutta Nikan kotiseuduilta löytyi tämä helmi, jonka myötä naiset pääsivät toteuttamaan unelmaansa hevostilasta.

Nika on syntyperäinen karjalainen, kasvojen piirteistä sekä pitkistä jaloista hoikan naisen tunnistaa kyllä venäläistaustaiseksi. Tummat pitkät hiukset hulmuten Nika juoksentelee pitkin tallin pihapiiriä, sillä hän ei yksinkertaisesti osaa pysyä paikoillaan. Eläinten kanssa taitavasti toimiva Nika onkin työskennellyt koirien ja hevosten parissa jo pienestä pitäen.

Hellu taas on kotoisin isolta kirkolta Helsingistä, hän on muutenkin aivan Nikan vastakohta. Tiukasti jalat maassa pitävä viilipyttymäisen rauhallinen nainen on kovassa lihaskunnossa. Vaaleat hiukset on leikattu lyhyeen ananasmalliin ja Hellun kasvoja koristaa huuli- ja nenälävistykset. Hellulla pysyy kädessä varmasti mikä tahansa työvälinen.

Tuomas Eräpuro
Kahvilan ja kirppiksen pyörittäjä, kolmekymppinen luontoihminen. Leukaan yltävät maantienharmaat hiukset korostavat miehen raamikkaita kasvoja, aktiivisena ihmisenä Tuomas on hyvässä kunnossa vaikkei salilla viihdykään. Tuomas taikoo ilmiömäisen herkulliset eväät kahvilaan ja viettää paljon vapaa-aikaansa Nikan ja Hellun seurassa jopa tallilla, vaikkei hän vielä olekaan suostunut hevosen selkään.

Roosa Riikola
Kisun omistaja ja korvaamaton apukäsi. Parikymppinen reipas ja rempseä punatukkainen Roosa on Nikan ja Hellun hyvä ystävä, joka onkin sitä kautta löytänyt tiensä Kiiluniemeen. Roosa auttaa hevosten liikutuksessa, kilpailee tallin hevosilla sekä auttaa parhaansa mukaan niin arjessa kuin juhlassakin. Roosa on melko lyhyt, mutta sitäkin pippurisempi. Siron rakenteensa ja pituutensa vuoksi Roosa pääsee/joutuu läpiratsastamaan myös tallin pienimpiä asukkaita.

Kiiluniemi suosittelee

Villeihin Painottuneet
Virtuaalinen Matkaratsastusjaos
Virtuaalinen Työhevosyhdistys

Pirttivaara
Hallava
Hopiavuori

Seppele
Shelyes

Viimeksi paikalla
18.09.2021

Ajankohtaista

Virtuaalitalli | A sim-game stable
Mitä? | What?


Alkiperäinen ulkoasu © M Layouts, muokkaus © Lumikatti   |   Kuva © Joenomias