“Sell the cow, buy the sheep, but never be without the horse”

Kodikas komero

Kuten saattoi jo huomata, niin sanottu hoitajatoiminta on yksi tärkeimmistä osista Daran toimintaa. Tallin sisäpiiriin on helppo liittyä, sillä jokainen on tervetullut porukkaan ja ainoa vaatimus on hoitokurssin suorittaminen. Tarkoitus on pitää harrastaminen mielekkäänä jokaiselle osapuolelle, joten on turha pelätä vinksallaan olevien asioiden esille ottamista tai vaikka loman pyytämistä. Hoitamisen voi myös lopettaa, mutta jokainen on aina tervetullut takaisin osallistumaan tallin toimintaan milloin tahansa. Jokaiselle hoitajalle luodaan oma päiväkirja tallikirjaan, jonne tarinat kirjoitetaan.

Tallin arki soljuu mukavasti kirjoittamalla tarinoita tai vaikka runoja. Hoitokerroista saa pisteitä sen mukaan, mitä tarinassa on tehnyt. Pistemäärää kertyy hoito-, ratsastus- ja tallityökokemukseen, jotka osoittavat mitä oikeuksia ja etuuksia hoitajalla on. Hoitajia palkitaan myös merkein, joista osa on täysin yksilöllisiä. Tallitöistä saa vähän taskurahaa, jolla voi ostaa varusteita tallikaupasta. Tallipäiväkirjaan kirjoitetuista tarinoista jaetaan myös palkintoja, jotka näkyvät tarinan vieressä. Viisisataasanaisesta tarinasta saa pronssipalkinnon, tuhatsanaisesta hopeapalkinnon, kaksituhatsanaisesta kultapalkinnon ja viisituhatsanaisesta harvinaisen timanttipalkinnon. Hoitajien kaapeissa pidetään kirjaa kuinka monta pokaalia on saanut, pokaalinkeräilijöitä palkitaan tietyissä virstanpylväissä.

Jokaiselle hoitajalle on omat tehtävänsä, joista osa tulee suorittaa saadakseen pisteitä. Myös yhteisiä tehtäviä on silloin tällöin suurempien tapahtumien yhteydessä. Mitään sen kummempaa juonta ei ole kehitetty, joten tallilaiset pääsevät kehittelemään omia juonikuvioitaan ja suhdekiekuroitaan vain mielikuvitus rajana. Mitään yliluonnollista nykyajan Irlannissa ei kuitenkaan ole, vaikka tarinoita ja legendoja kuulee sitäkin enemmän. Silloin tällöin tallilla tapahtuu suurempia asioita, jotka myös tallilaisten on hyvä ottaa huomioon. Jokainen tarina luetaan huolella läpi ja niistä annetaan kattava palaute, jonka tarkoitus on kannustaa kirjoittajia niin kirjoittamaan lisää kuin kehittymäänkin.


Muista nämä kirjoittaessasi

Kirjoitustyyli on täysin vapaa, kirjoittamisessa tärkeintä on sen tuntuminen hyvältä. Yhden hoitotarinan olisi hyvä olla vähintään 200 sanaa, jotta tarina ei olisi pelkkä listaus tehdyistä asioista. Yleisin kirjoitusmuoto on imperfekti minämuodossa, mutta tyyli on vapaa. Tärkeintä on kuitenkin kirjoitusmuodon samana pysyminen koko tekstin läpi sekä oikeinkirjoitus. Oma teksti kannattaa aina lukea läpi ennen lähettämistä ja jopa luetuttaa oikolukijalla tai toisella silmäparilla. Muutamat virheet eivät maailmaa kaada, mutta jos teksti kuhisee virheitä, siihen on hankala keskittyä. Aina kannattaa kysyä apua ja vinkkejä, jos jokin tuntuu hankalalta. Tallin ylläpito on täällä nimenomaan sitä varten, että ongelmiin saa tukea ja ohjeita. Nyrkkisääntö hyvän tarinan kirjoittamiseen on se, että sen kirjoittaminen tuntuu kirjoittajasta hyvältä ja luontevalta.

Osallistu hoitokurssille

Hoitokurssi on aina avoinna ja uusia hoitajia otetaan aina vastaan. Lue tiivistetyt ohjeet hoitamisesta hoitokurssin sivuilta ja aloita interaktiivinen pelimäinen kurssi, niin olet valmiina aloittamaan taipaleesi osana Daran perheenomaista porukkaa!

Täyteen ahdatut kaapit

Esim. Erkki
Nimikkohevonen
Viesti
Esim. Erkki
Nimikkohevonen
Viesti
Esim. Erkki
Nimikkohevonen
Viesti
Esim. Erkki
Nimikkohevonen
Viesti
Esim. Erkki
Nimikkohevonen
Viesti
Esim. Erkki
Nimikkohevonen
Viesti

Omituisten otusten kerho

Halukkaat pääsevät myös tallin Whatsapp -ryhmään, jossa voidaan käydä keskustelua aiheesta kuin aiheesta. Whatsappissa keskustellaan virtuaalihevosten ja Dara Stablesin ohella kaikesta muustakin mahdollisesta ja tutustumme toisiimme paremmin. Ryhmän tarkoitus on tuoda tallilaisia yhteen ja parantaa yhteishenkeä.

Ulkoasu © Lumikatti VRL-12861 ║ Tekstit © Lumikatti, ellei toisin mainita ║ Kuvat © Vie hiiri kuvan päälle
VirtuaalitalliA sim-game stable ║ © Dara Stables 2017- 2019 ║ Viimeksi paikalla 02-12-2018